• 044 500 330

Vijesti

Obrana od poplava na području Hrvatske Kostajnice

Zbog obilnih oborina u Sisačko-moslavačkoj županiji u tijeku su aktivnosti obrane od poplava. U Hrvatskoj Kostajnici raste vodostaj rijeke Une, a danas prijepodne to su područje obišli ministri Tomo Medved i Mario Banožić, zajedno sa županom Ivanom Celjakom, generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem te gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom.

Ministar Medved je rekao da se prema meteorološkim uvjetima očekuju daljnje oborine, što ukazuje da će Una nastaviti s rastom.
U ovom trenutku, poručio je, poduzet će se sve da se zaštiti stanovništvo, obiteljske kuće i grad od poplave, no poduzet će se i sve da trajno rješenje bude gotovo u planiranom roku.

"U Hrvatskoj Kostajnici započeo je projekt uspostave trajne zaštite od poplave koji bi trebao biti završen do kraja ove godine, u vrijednosti oko četiri milijuna eura", rekao je Medved.

Područje Hrvatske Kostajnice u proteklih devet mjeseci šest puta poplavljeno, a cjelovit i moderan sustav obrane od poplava, koji će biti dovršen do kraja godine, bit će prvi takav u Republici Hrvatskoj.

Na području Hrvatske Kostajnice u posljednja 24 sata angažirano je 300 vojnika, od kojih je 150 u pripravnosti. Napunili su oko 45 tisuća vreća, za 500 metara zečjeg nasipa. Bude li potrebe u obranu od poplava uključit će se još dodatni broj vojnika.

Vrhunac vodenog vala očekuje se sutra, a vodostaj rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice u 14 sati iznosio je 448 centimetara.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd