• 044 500 330

Vijesti

U Petrinji obilježena 32. godišnjica ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi

U Petrinji je danas svečano obilježena 32. godišnjica ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi. Obilježavanje je započelo svetom misom u Kapelici sv. Ilije Proroka, nakon čega su, uz zajedničku molitvu, položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja “Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima”.
Središnjoj svečanosti, na Strojilištu vojarne "Pukovnik Predrag Matanović", prisustvovao je župan Ivan Celjak koji je naglasio kako su pripadnice i pripadnici Gromova najveći junaci u hrvatskoj povijesti.

„Gromovi su nam, zajedno s ostalim hrvatskim braniteljima, omogućili slobodu, neovisnost i demokraciju, a posebno su se istaknuli na našem području. U ovoj prigodi važno je prisjetiti se i jednog od najvećih junaka Predraga Matanovića, jednog od zapovjednika Gromova, koji je na žalost izgubio svoj život. Posebno smo ponosni na to što imamo sljednike Gromova upravo ovdje u Petrinji, jer zbog njih osjećamo sigurnost u miru“, rekao je župan Celjak.

Na današnjoj svečanosti legendarne zelene beretke novim je pripadnicima Gromova uručio ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd