• 044 500 330

Županija prijatelj djece

Međunarodni dan mira obilježen u Petrinji

Međunarodni dan mira obilježen u Petrinji

Jedanaestu godinu za redom „Škola nenasilja“ Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, koje djeluje pri POU Hrvatskom domu Petrinja obilježava UN-ov Međunarodni dan mira. Ovogodišnji Međunarodni dan mira posvećen je temi “Oblikujmo mir zajedno”. António Guterres, glavni tajnik UN-a, ove godine je pozvao djecu i mlade da grade svijet mira i inkluzivnosti te da se aktivno uključe u programe obilježavanje Dana mira.

Voditelj programa prof. Hadžić objasnio je kako se, uslijed pandemije COVID-19 i postroženih epiemioloških mjera ovogodišnje obilježavanje održalo u manjem i skromnijem opsegu. Ove su godine sudionici bile osobe s intelektualnim teškoćama i invaliditetom korisnici projekta i usluga petrinjske Kuće zdravlja.

Ovogodišnji program sastojao se od dva dijela.

Prvo je održana radionica „Oblikujmo mir zajedno” u prostoru Savjetovališta na kojoj su sudionici, na sebi primjeren način, promišljali o miru, njegovim simbolima i značenju u životu. Nakon „mirovanja“ uslijedio je nastavak programa kod Stabla mira, gdje su sudionici kamenim oblutcima ukrašavali prostor oko Stabla, ukrašavali Stablo „vijencima“ i zastavicama sa porukama mira. Program je završio tako što je svaki sudionik upalio svoje Svjetlo mira i položio ga pod Stablo mira s nadom da će njihove iskrene i čiste želje za mirom, pravednijim i nenasilnim svijetom biti uslišene.

Prof. Hadžić završio je ovogodišnje obilježavanje UN-ovog Međunarodnog dana mira riječima glavnog tajnika UN-a Antónia Guterresa : „Proslavite Međunarodni dan mira šireći suosjećanje, dobrotu i nadu. Pridružite nam se kako bismo mogli zajedno oblikovati mir!“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd