• 044 500 330

Županija prijatelj djece

 Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - veljača 2020.

Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - veljača 2020.

1. Lino višebojac (6.2.2020.)

Osnovna škola Gvozd bila je domaćin sportskog natjecanja Lino višebojac. To je natjecanje hrvatskih osnovnih škola kojeg već četrnaestu godinu zaredom organiziraju Sportske novosti, Podravka i Hrvatski Telekom.

Učenici naše škole su se natjecali zajedno s učenicima domaćinima, a gosti natjecanja bili su poznati sportaši: Renata Damjanić, Vinko Kadečka, braća Žugaj i Veronika Dragaš. Lino višebojac nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh, a promovira prijateljstvo i druženje. Dvorana je bila podijeljena na četiri poligona gdje su se učenici natjecali u raznim kategorijama: nogometa, rukometa i košarke te skoka u dalj. Suci su zapisivali bodove pojedinaca. U pauzama pojedinačnih natjecanja slijedila su skupna natjecanja u potezanju konopa, štafeti i skakanju u vrećama. Jednu skupinu su činili učenici 5. i 8. razreda, a drugu 6. i 7. razreda. Na kraju su se revijalno natjecali i odabrani učenici nižih razreda osnovnih škola. Pobjednici natjecanja su naši učenici 6. razreda - Ana Pavlović i Rafael Čović. Nagrađeni su bili i navijači, maskirani učenici i maštoviti transparenti. Natjecanje je otvorila i zatvorila maskota medvjedića Lina. Sa slatkim okusom Linolade, promuklim glasovima od navijanja, vratili smo se u našu Goru koju će krasiti dva prekrasna pehara naših pobjednika. Zahvaljujemo školi domaćinu na pozivu i gostoprimstvu.

 

2. Dan sigurnijeg Interneta (11.2.2020.)

Učenici 8. razreda s razrednicom obilježili su Dan sigurnijeg Interneta. Kroz radionicu promicali su sigurniju i odgovorniju upotrebu tehnologije te su govorili o opasnostima Interneta. Svoje znanje provjerili su igrajući obrazovnu igricu vezanu uz sigurnost na Internetu.

 

3. LiDraNo 2020 (12.2.2020.)

Gradsko natjecanje LiDraNo 2020. okupilo je učenike 5 osnovnih škola grada Petrinje te je stručno povjerenstvo odabralo kandidate za daljnje natjecanje u četiri kategorije: literarni rad, novinarski rad, pojedinačni scenski nastup i skupni scenski nastup. Našu školu su predstavljale učenice drugog i sedmog razreda. Učenica drugog razreda Jana Celčić uz stručno vodstvo učiteljice Milke Marijašević, izvela je monolog pod nazivom Đakinja prvakinja (Ksenija Lekić) te hrabrom izvedbom oduševila publiku i stručno povjerenstvo. Učenica sedmog razreda Lana Sladić pod stručnim vodstvom učiteljice Đurđice Fran, kazivala je poeziju Nek te sreća prati (Stjepan Lice). Svi učenici su se uspješno predstavili, pokupili par pohvala i kritika. Čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima na uloženom trudu.

 

4. Valentinovo (14.2.2020.)

Već tradicionalno, na današnji Dan zaljubljenih škola je odisala romantičnom i ljubavnom atmosferom. Naši zadrugari pripremili su bogatu prodajnu izložbu s povoljnim cijenama rukotvorina koje su napravili. Maleni su imali radionicu s učiteljicom Marijom Fiala Žugaj - vrlo zanimljivu plesaonicu i srcaonicu.
Veliki su učenici uz pomoć učiteljice Maje Ostojić, sedmi školski sat odglumili ljubavni igrokaz, nakon kojega su uslijedili natjecateljski plesovi: ples stolica i ples lopti s nagrađenim pobjednicima.

 

5. Osmaši u Vukovaru – terenska nastava (20.2.2020.)

Učenici 8. razreda u pratnji učiteljice povijesti boravili su 2 dana na terenskoj nastavi u Vukovaru.
Prvog dana posjetili su Memorijalni centar gdje su poslušali zanimljiva i edukativna predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Nakon toga posjetili su Muzej Vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar. Drugi dan posjeta započeli su doručkom te posjetima memorijalnim mjestima na području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 1991., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce. Na kraju su se uputili prema rodnoj kući Lavoslava Ružićke na Školu mira. Dočekao ih je bojnik Petar Ćavar koji im je održao predavanje o vrijednosti mira. Učenice Leona Posavac i Lana Kovačević sudjelovale su zajedno s učenicima iz drugih škola u kvizu znanja.

 

6. Dan ružičastih majica (26.2.2020.)

Današnji gosti u našoj školi bili su: Armin Hadžić (Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj), Slavko Jerković (Policijska uprava sisačko-moslavačka) i Goran Pejnović (Policijska postaja Petrinja). Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica održali su edukativnu radionicu "Stop nasilju".Dan ružičastih majica nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja kojeg je 2017. godine potvrdio i Hrvatski sabor. Kao ideja nastao je 2007. godine u Kanadi, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je riiešeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate obljetnice te su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama. Uz održano predavanje učenici su sa svojim učiteljima odradili radionice.


FOTOGALERIJA:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd