• 044 500 330

Županija prijatelj djece

 Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - prosinac 2019.

Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - prosinac 2019.

1. Sveti Nikola (6.12.2019.)

Dobra djeca zaslužuju poklone, to već dobro znamo. Tako su i naši učenici svoje poklone dobili jer su bili jako dobri, vrijedni u školi i kod kuće. Učenici razredne nastave upriličili su prigodni program s pjesmama, recitacijama i igrokazom. Nenadano, tijekom programa, u učionicu je došao sveti Nikola. Pozdravio je djecu i roditelje te podijelio poklone. Sreća, veselje, toplina i blagost širili su se školskim hodnicima, dočaravajući nam nadolazeći blagdan, Božić.

 

2. Božićne radionice (6.12.2019.)

Danas pahuljice nisu padale, ali veselja nije nedostajalo. Učenici, učitelji, roditelji i pomoćno osoblje naše škole kao vrijedne pčele radilice, izrađivali su u božićnim radionicama vlastite ukrase. Malena tvornica je radila punom parom. Priprema je to za nadolazeći petrinjski sajam Tominje. Stoga vas ovim putem pozivamo da nas tada posjetite, jer ćemo imati u ponudi izuzetno maštovite i lijepe radove.

 

3. Medni dan (9.12.2019.)

Učenici prvih razreda naše škole obilježili su Školski medni dan. Posjetio ih je predsjednik Udruge pčelara Petrinja, g. Mihael Jurić. Upoznao ih je s nastankom meda i važnošću pčela. Upoznali su opremu koju nose pčelari, vidjeli su košnicu i pčelinje proizvode. Na kraju je svaki učenik dobio slikovnicu i staklenku meda OPG-a Rupčić.

 

4. Čitateljski kutak (10.12.2019.)

Da bi učenici naše škole što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme u hodniku škole postavljen je čitateljski kutić. U kutiću se nalaze knjige koje učenici mogu posuditi, pročitati i vratiti ili pročitati u kutiću. Svaki učenik je dobrodošao te svojom donacijom knjige, stripa ili slikovnice može pomoći u formiranju veće zbirke knjiga za čitanje.

 

5. Kamišibaj (12.12.2019.)

Na koji način ugrijati srca malih učenika znaju naši prijatelji iz udruge "Kozlići". Jedno kazalište, dvoje pripovjedača i nastane Kamišibaj! To su priče koje se pričaju na japanski način. Kovčeg se otvori, a u njemu slike prema kojima se priča priča. Ovo zimsko jutro lijepo je počelo, s poučnim pričama i glazbom.
Hvala Martini Mladenović, ravnateljici Interpretacijskog centra baštine Banovine na suradnji i budućim sudjelovanjima u projektima!

 

6. Božićna priredba (18.12.2019.)

Božićni program u našoj školi za učenike, učitelje i roditelje danas su izveli učenici viših razreda prigodnim recitacijama i mjuziklom Pisma Djedu Mrazu, koji su pripremile učiteljice Đurđica Fran i Maja Ostojić.


 FOTOGALERIJA:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd