• 044 500 330

Županija prijatelj djece

 Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - studeni 2019.

Provedene aktivnosti u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora - studeni 2019.

1. Sigurni, jaki, slobodni (11.11.2019.)

Danas smo, osmu godinu zaredom, proveli CAP radionice s učenicima trećih razreda. CAP program je program prevencije nasilja koji za ciljeve ima: naučiti djecu da prepoznaju potencijalno opasne situacije i pružiti im strategije koje im mogu pomoći ako se nađu u takvim situacijama, ohrabriti djecu da razotkriju zlostavljanje ako se događalo u prošlosti ili ako se još uvijek događa, poučiti roditelje i nastavnike kako bi znali prepoznati zlostavljanje i adekvatno reagirati. Bilo je poučno i zabavno, a svi smo od danas sigurniji, jači i slobodniji.

 

2. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (18.11.2019.)

I ove godine odali smo počast žrtvama Vukovara paljenjem lampiona te prigodnom izložbom na školskom dvorištu.

 

3. CROSS WORK – partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo (19.11.2019.)

Od 04. do 19. studenog 2019. 5 učenika 6. i 7.razreda boravilo je u Trogenu, Švicarska u sklpou međunarodnog projekta "Crosswork - partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo" u organizaciji dugogodišnjeg partnera naše škole Udruge IKS iz Petrinje. Projekt je financiran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko - hrvatski program suradnje.
Tijekom boravka u Švicarskoj učenici su zajedno s učenicima još 5 osnovnih škola s područja Banovine i 40 učenika iz Sjeverne Makedonije sudjelovali u mnogobrojnim aktivnostima i radionicama koje su za njih držali djelatnici Pestalozzi dječjeg sela. Teme obrađene na radionicama bile su suradnja i timski rad, predrasude, diskriminacija, identitet i kulturna raznolikost. Tijekom dva tjedna učenici su stekli puno novih prijatelja te imali priliku posjetiti Zurich, St. Gallen, planinu Santis, kao i upoznati se s drugim ljepotama Švicarske.,


FOTOGALERIJA:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd