• 044 500 330

Informacije za poduzetnike

Informacije za poduzetnike

Poštovani sadašnji i budući poduzetnici,

Sisačko-moslavačka županija, u okviru svoje Razvojne agencije SIMORA, osigurala je centar za usluge na jednom mjestu.

S ciljem bržeg rješavanja eventualnih birokratskih prepreka, problema i kašnjenja koja se pojavljuju u redovnom procesu za pokretanje i razvoj poslovanja od sada sve usluge i informacije možete dobiti na jednom mjestu.

Osoba zadužena za suradnju i administrativnu podršku na raspolaganju Vam je 24 sata i vodit će Vas kroz proces od početka do kraja:

  • Kristina Božić Čerkez

    091/6157-141

Povezane stranice:

PREDNOSTI ULAGANJA I POSLOVANJA NA PODRUČJU SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Prednosti za ulaganja na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu na 50 km udaljen grad Zagreb, od niže cijene zemljišta, komunalnih i vodnih doprinosa do programa regionalnih potpora za mikro, male, srednje i velike poduzetnike: U Sisačko-moslavačkoj županiji su to do 70 %, dok je u Zagrebu maksimalno 55%. Još jedna od prednosti ulaganja na području naše županije je iznos stope prireza koja varira do maksimalnih 10%, dok je u Zagrebu 18%.
Primjer neke tvrtke koja ima 15 zaposlenih i bavi se proizvodnjom, ulaže u izgradnju proizvodnog pogona i opremu, gradi objekt veličine 500 m2, kupuje opremu u iznosu od 500.000 kuna i nakon investicije zaposlit će 10 novih djelatnika. Takva tvrtka na području naše županije u odnosu na Zagreb, uštedjet će oko milijun kuna.

OSIGURANI KREDITI UZ POVOLJNE KAMATNE STOPE

Poduzetnici koji ulažu i posluju na području Sisačko-moslavačke županije svoje će investicije moći realizirati uz povoljne kamatne stope.
Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će kamate kreditnih linija HBOR-a i to one koje su usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora, obrtna sredstva… Sufinancirat će se i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a.

SAMOZAPOŠLJAVANJE

Sisačko-moslavačka razvojna agencija pruža pomoć i pri izradi poslovnih planova i cjelokupne dokumentacije u dijelu potpora za samozapošljavanje.

OSNIVANJE PODUZETNIČKOG CENTRA

Sisačko-moslavačka županija osnovat će Poduzetnički centar SMŽ s ispostavama u Sisku i Glini u okviru kojeg će poduzetnici moći registrirati tvrtke i obavljati svoje djelatnosti.
U narednom razdoblju stavljamo u potpunosti naglasak na razvoj gospodarstva i Sisačko-moslavačka županija preuzima ključnu ulogu kako bi ne samo gospodarski nego i demografski osnažila cijelo područje, jer najbolja demografska mjera je upravo adekvatna plaća koja može pružiti financijsku stabilnost i spriječiti raseljavanje ljudi, a potaknuti dolazak novih generacija.
Sisačko-moslavačka županija osigurava najpovoljniju investicijsku klimu u Hrvatskoj i širom otvara vrata za dolazak investitora na naše područje.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd