• 044 500 330

Vijesti

U petak, 22. ožujka 2024. godine u vatrogasnom domu u Letovaniću održana je 32. Skupština Vatrogasne zajednice Lekenik. Zajednica broji ukupno šest vatrogasnih društava, a od toga ih je pet operativno.

32. sjednica Skupštine VZO Lekenik

U petak, 22. ožujka 2024. godine u vatrogasnom domu u Letovaniću održana je 32. Skupština Vatrogasne zajednice Lekenik. Zajednica broji ukupno šest vatrogasnih društava, a od toga ih je pet operativno.
Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirodu Anita Sinjeri Ibrišević kao izaslanica župana Ivana Celjaka, nazočila je u Skuštini te tom prilikom zahvalila svim vatrogascima i vatrogaskinjama koji pomažući zajednici kada je nateže često riskiraju i vlastite živote.
Iako obnova vatrogasnih objekata nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, već je u nadležnosti gradova i općina, Županija se na molbu vatrogasaca aktivno uključila i osigurala pomoć. Iznimnim zalaganjem župana Ivana Celjaka, putem Vlade RH Sisačko-moslavačka županija je u posljednje dvije godine osigurala ukupno 12,3 milijuna € za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području, što je ujedno i najveće ulaganje u povijesti u vatrogastvo Sisačko-moslavačke županije.
Također, u posljednje dvije godine udvostručena su sredstva iz proračuna Županije namijenjena Vatrogasnoj zajednici SMŽ te sada iznose nešto više od 200 tisuća €.
Osim što je Sisačko-moslavačka županija osigurala sredstava za obnovu vatrogasnih objekata, iz Fonda solidarnosti EU, osigurano je i 2,7 milijuna € za obnovu vatrogasne opreme i voznog parka. Također, krajem prošle godine sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske vatrogasne zajednice, Hrvatskih šuma i Vatrogasne zajednice SMŽ nabavljena je i oprema za potrebe vatrogasnih zajednica gradova i općina te samostalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije u vrijednosti 72 000 €.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd