• 044 500 330

Vijesti

TELEMACH DAN SPORTA U HRVATSKOJ KOSTAJNICI

U Hrvatskoj Kostajnici danas je održan Telemach Dan sporta koji je paljenjem plamena sportskih igara mladih svečano otvorio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

„Danas je odličan dan ovdje u Hrvatskoj Kostajnici koji će djeca dugo pamtiti. Okupili smo 300-tinjak učenica i učenika iz sedam osnovnih škola koji se natječu u graničaru i atletici. Rezultat danas nije bitan, važno je da se učenici dobro zabave i da im Hrvatska Kostajnica ostane u lijepom sjećanju. Čestitam pobjednicima koji će ići u Rijeku na završnicu natjecanja i siguran sam kako će im ti dani biti uspomena i doživljaj koji će dugo pamtiti, osobito jer se će se održati krajem srpnja  kada će moći uživati u moru i kupanju, družiti se sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske te steći nova prijateljstva“, rekao je na samom početku natjecanja župan Ivan Celjak.
 
Telemach Dan sporta, organiziran u suradnji Plazma Sportskih igara mladih i Sisačko-moslavačke županije, okupio je učenike od 1. do 4. razreda iz sedam osnovnih škola, a domaćin je bila OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica. Natjecanje u graničaru održano je u prostoru dvorane Srednje škole Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, a u atletici ispred škole domaćina.
 
„Svima želim dobre rezultate, ugodan boravak u Hrvatskoj Kostajnici i da kućama ponesete lijepe uspomene na ovaj dan“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica Medina Omerović, koja ujedno ističe kako je njihova škola rado prihvatila poziv da bude domaćin ovoga natjecanja.
 
Osim učenika OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, na Danu sporta sudjelovali su i učenice i učenici OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, OŠ Jasenovac, OŠ Sunja, OŠ Gvozd i OŠ Topusko.  
 
Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.  
 
Telemach Danu sporta nazočio je i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan koji je svima prisutnima zaželio dobrodošlicu i uspjeh u natjecanju.
 
„Danas Plazma sportske igre mladih u vašem gradu ima natjecanje u graničaru i atletici, a srednja škola ima natjecanje u nogometu Coca-Cola Cup. Želim vam jedan predivan sportski dan, a najbolji idu i tri dana u Rijeku na državno prvenstvo“, rekao je Burburan.
 
Cilj Telemach Dana sporta je promicati zdrave životne navike i potaknuti djecu i mlade na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja, a organizaciju današnjeg Dana sporta u Hrvatskoj Kostajnici sufinancirala je Sisačko-moslavačka županija putem Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ.
 
ODLIČNI REZULTATI NAŠIH UČENIKA
 
Natjecanje u atletici i graničaru održano je u dvije kategorije,  2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. 
Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Vitezovi iz OŠ Sunja u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa ŠĆ iz OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica u kategoriji 2013. godište i mlađi. 
Najbrži trkači 2013. godište i mlađi su Luka Garić iz OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica i Ivana Trkulja iz OŠ Gvozd. U kategoriji 2015. godište i mlađi Mila Medved iz OŠ Sunja i Filip Garić iz OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica također su zasluženo osvojili zlatne medalje.
Svi pobjednici natjecanja sudjelovat će na Državnoj završnici Telemach Dana Sporta u Rijeci.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd