Vi ste ovdje: Home Najave i objave Najave događaja Čestitka županice u povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Čestitka županice u povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara

U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara (Međunarodni dan sestrinstva) koji se u svijetu i Hrvatskoj obilježava 12. svibnja u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale (1820. - 1910.), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel upućuje prigodnu poruku svim medicinskim sestrama i tehničarima koje rade u zdravstvenim ustanovama na području Županije, te cjelokupnoj javnosti.
"Senzibilitet za osjećaje pacijenata, emotivnost i zrelost, briga i nježnost, odgovornost i pažnja, samostalnost ali i timski rad, značajke su jedinstvenog poziva medicinskih sestara. Iako ne polažu Hipokratovu zakletvu, medicinske sestre i tehničari, i desna su i lijeva ruka liječnicima, uvijek posvećeni dobrobiti bolesnika u njegovim najtežim životnim stanjima, kako bi se on što prije oporavio i ozdravio, fizički, mentalno i duhovno. Sestrinski poziv izvlači na svjetlo dana sve ono najpozitivnije i najetičnije što se krije u ljudskom biću.

Unatoč tome što Hrvatskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji nedostaje medicinskih sestara i tehničara, osobito visokoobrazovanih, njihov je položaj na tržištu rada nepovoljan, a plaća kao nagrada za profesionalan i predan rad također je neadekvatna. Svim srcem, iskreno, te u skladu s mogućnostima koje proizilaze iz mojih nadležnosti kao županice svih građanki i građana, zalagala sam se, činim to i sada i uvijek ću se zauzimati za odgovarajuće pozicioniranje toga poziva u našem društvu.

U znak goleme zahvalnosti vašoj ljudskosti i nesebičnosti, koje svakodnevno dokazujete pomažući bolesnima, čestitam Međunarodni dan medicinskih sestara i želim vam, prije svega, kvalitetnije vrednovanje vašeg rada, te puno uspjeha u poslu kojeg besprijekorno obavljate i u najtežim situacijama!"
 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>