Vi ste ovdje: Home Najave i objave Najave događaja Čestitka županice u povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Čestitka županice u povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara

U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara (Međunarodni dan sestrinstva) koji se u svijetu i Hrvatskoj obilježava 12. svibnja u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale (1820. - 1910.), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel upućuje prigodnu poruku svim medicinskim sestrama i tehničarima koje rade u zdravstvenim ustanovama na području Županije, te cjelokupnoj javnosti.
"Senzibilitet za osjećaje pacijenata, emotivnost i zrelost, briga i nježnost, odgovornost i pažnja, samostalnost ali i timski rad, značajke su jedinstvenog poziva medicinskih sestara. Iako ne polažu Hipokratovu zakletvu, medicinske sestre i tehničari, i desna su i lijeva ruka liječnicima, uvijek posvećeni dobrobiti bolesnika u njegovim najtežim životnim stanjima, kako bi se on što prije oporavio i ozdravio, fizički, mentalno i duhovno. Sestrinski poziv izvlači na svjetlo dana sve ono najpozitivnije i najetičnije što se krije u ljudskom biću.

Unatoč tome što Hrvatskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji nedostaje medicinskih sestara i tehničara, osobito visokoobrazovanih, njihov je položaj na tržištu rada nepovoljan, a plaća kao nagrada za profesionalan i predan rad također je neadekvatna. Svim srcem, iskreno, te u skladu s mogućnostima koje proizilaze iz mojih nadležnosti kao županice svih građanki i građana, zalagala sam se, činim to i sada i uvijek ću se zauzimati za odgovarajuće pozicioniranje toga poziva u našem društvu.

U znak goleme zahvalnosti vašoj ljudskosti i nesebičnosti, koje svakodnevno dokazujete pomažući bolesnima, čestitam Međunarodni dan medicinskih sestara i želim vam, prije svega, kvalitetnije vrednovanje vašeg rada, te puno uspjeha u poslu kojeg besprijekorno obavljate i u najtežim situacijama!"
 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>