Vi ste ovdje: Home Najave i objave Najave događaja Poduzetništvo u obrazovanju

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Poduzetništvo u obrazovanju

Zamjenik župana Roman Rosavec je u utorak, 20. lipnja 2017. godine, u prostoru hotela „Moslavačka priča“ u Maloj Ludini nazočio završnom događanju projekta KA 2 i prikazu intelektualnih rezultata projekta.
U sklopu ovog događanja održan je i okrugli stol“Poduzetništvo u obrazovanju i utjecaj na realni sektor“.

Nositelj projekta je Osnovna škola Ludina, a partneri Osnovna škola u finskom Kiiminkiju i Osnovna škola Valašske Mezirici iz Češke.
U sklopu projekta izrađeno je novo kurikularno područje Poduzetništva u osnovnoj školi, s primjenom u Izvannastavnoj aktivnosti Mladi poduzetnik, te međupredmetne teme u ostalim predmetima osnovne škole.
Osmišljen je, uređen i tiskan udžbenik za poduzetništvo za učenike, priručnik za učitelje i online nastavne materijale. Ostvarena je tripartitna razmjena učenika s ukupno 99 učenika i 42 učitelja koji su u njoj sudjelovali.
Krajnji rezultat je osmišljen i izrađen poslovni plan za školski vrt, povezan s KA1 projektom ZUB, zajedno sa svim segmentima od izrade ideje, istraživanja i analize tržišta, marketinga, pronalaženja sponzora i donatora, pronalaženja tržišta, plasman proizvoda i sl. te odgajanja budućih poduzetnika i poduzetničkoga duha od najranijeg školskog uzrasta.
Kako je opće prihvaćeno stajalište da je znanje temelj uspješnoga gospodarstva i prosperiteta svake države, tako obrazovanje predstavlja važno područje zajedničke politike na razini EU-a. Stoga, radi usklađivanja nacionalne obrazovne politike s onom na europskoj razini i ostvarivanja zajedničke misije, bitno je omogućiti nositeljima toga procesa, učiteljima i obrazovnim ustanovama, upoznavanje, uspoređivanje i reformiranje sustava u kojima rade.

Izjavu zamjenika župana, Romana Rosavca možete poslušati ovdje:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>