Vi ste ovdje: Home Najave i objave Najave događaja Župan u obilježbi Nacionalnog dana invalida rada

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan u obilježbi Nacionalnog dana invalida rada

Obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada, koji je sa sloganom „I dalje s užom…“ u utorak, 21. ožujka 2017. godine, obilježila Udruga invalida grada Siska, pridružio se na tržnici Kontroba u Sisku i župan Ivo Žinić, zajedno sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević.

Župan je udruzi donirao 100 crvenih ruža, obzirom je ruža simbol invalida rada, pa je zajedno s predsjednicom Udurge Brankom Pažur obišao tržnicu i poklanjao damama ruže.
Župan Ivo Žinić je rekao kako je ovaj dolazak i dijeljenje ruža najmanje što je mogao učiniti za Dan invalida rada, ali nije zaboravio ni Svjetski dan sindroma Down: „Ali, moramo ići i korak dalje. Vidjeti što možemo učiniti kako bi olakšali život ljudima koji imaju invaliditet, ali i njihovim obiteljima. Naše Lječilište Topusko ima određene pogodnosti, gdje možemo napraviti jedan veliki centar. Već smo krenuli u pripremu projekta kojim bi rješavali ne samo osobe s područja naše županije, nego bi to proširili i na cijelu Hrvatsku. U zadnje vrijeme mnoge osobe imaju određene poteškoće.“
Župan je rekao i kako je kod djece s Downovim sindromom važno rano krenuti u terapiju i rad s njima, kako bi kasnije u životu lakše bili u mogućnosti uključiti se u svakodnevni život.
„Došao sam danas na tržnicu podijeliti ruže i na neki način upozoriti sugrađane da postoje invalidi rada, da postoje ljudi koji imaju ove poteškoće.
Svoju senzibiliziranost za problem Downova sindroma župan Ivo Žinić je pokazao i na međunarodno prihvaćen simbolički način. 21. ožujka i njegove su čarape bile raznobojne.
 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>