Vi ste ovdje: Home Najave i objave Najave događaja Župan u obilježbi Nacionalnog dana invalida rada

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Župan u obilježbi Nacionalnog dana invalida rada

Obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada, koji je sa sloganom „I dalje s užom…“ u utorak, 21. ožujka 2017. godine, obilježila Udruga invalida grada Siska, pridružio se na tržnici Kontroba u Sisku i župan Ivo Žinić, zajedno sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević.

Župan je udruzi donirao 100 crvenih ruža, obzirom je ruža simbol invalida rada, pa je zajedno s predsjednicom Udurge Brankom Pažur obišao tržnicu i poklanjao damama ruže.
Župan Ivo Žinić je rekao kako je ovaj dolazak i dijeljenje ruža najmanje što je mogao učiniti za Dan invalida rada, ali nije zaboravio ni Svjetski dan sindroma Down: „Ali, moramo ići i korak dalje. Vidjeti što možemo učiniti kako bi olakšali život ljudima koji imaju invaliditet, ali i njihovim obiteljima. Naše Lječilište Topusko ima određene pogodnosti, gdje možemo napraviti jedan veliki centar. Već smo krenuli u pripremu projekta kojim bi rješavali ne samo osobe s područja naše županije, nego bi to proširili i na cijelu Hrvatsku. U zadnje vrijeme mnoge osobe imaju određene poteškoće.“
Župan je rekao i kako je kod djece s Downovim sindromom važno rano krenuti u terapiju i rad s njima, kako bi kasnije u životu lakše bili u mogućnosti uključiti se u svakodnevni život.
„Došao sam danas na tržnicu podijeliti ruže i na neki način upozoriti sugrađane da postoje invalidi rada, da postoje ljudi koji imaju ove poteškoće.
Svoju senzibiliziranost za problem Downova sindroma župan Ivo Žinić je pokazao i na međunarodno prihvaćen simbolički način. 21. ožujka i njegove su čarape bile raznobojne.
 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>