Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Obljetnica osnutka 2. gardijske brigade „Grom“

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Obljetnica osnutka 2. gardijske brigade „Grom“

Zamjenik župana Ivan Celjak je u utorak, 15. svibnja 2018. godine, zajedno s izaslanikom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Antom Deurom, izaslanikom premijera i potpredsjednikom Vlade RH, ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom branitelja Tomom Medvedom, sudjelovao u svečanom obilježavanju 27. godišnjice osnutka 2. gardijske brigade „Grom“, te 27. godišnjice osnutka 2. pješačke bojne „Banijska oluja“ i 11. godišnjice osnutka Podružnice SMŽ Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, koja je održana u Sisku.

Program obilježbe počeo je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom za poginule, umrle i nestale Gromove i sve hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, a nastavljen Svetom misom za poginule, umrle i nestale Gromove i sve hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u crkvi Sv. Marije na Viktorovcu. Ulicama grada Siska, od Željezničkog kolodvora do Velikog Kaptola prošao je svečani postroj Hrvatske vojske i veterana. Uzvanici i posjetitelji su kod Velikog Kaptola mogli razgledati taktičko-tehnički zbor Hrvatske vojske i pratiti akrobacije
akrobacijske skupine „Krila Oluje“.
Svečana je obilježba završena svečanom večerom u restoranu Stari grad u Sisku, uz obraćanja visokih gostiju i podsjećanje na slavnu prošlost 2. gardijske brigade „Grom“.

 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Politika privatnosti i Politika kolačića

www.smz.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.smz.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića. (više)


Preuzmite korisne programe koji vam mogu zatrebati prilikom pregleda objavčjenih sadržaja na ovoj web stranici

Kutak za posjetitelje >>