Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Predsjednik Vlade RH i ministri obrane i zaštite okoliša u Hrvatskoj Kostajnici

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Predsjednik Vlade RH i ministri obrane i zaštite okoliša u Hrvatskoj Kostajnici

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec-načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje SMŽ bili su, zajedno s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom, u utorak, 13. ožujka 2018. godine, domaćini predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, koji je s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem, kao i ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem te generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, posjetio Hrvatsku Kostajnicu.

Gradu na Uni prijete visoke vode nabujale Une, ali i odroni s brda Djed, pa je premijer došao na terenu se uvjeriti o stanju u Hrvatskoj Kostajnici i sudjelovati u sjednici kriznog stožera , koja je održana u zgradi Gradskog poglavarstva.
Za trajanja ove sjednice stigla je obavijest o nesreći kakvu ovaj grad u svojoj višestoljetnoj povijesti ne pamti. Naime, zbog naglog otapanja velikih količina snijega na brdima oko Hrvatske Kostajnice došlo je do pojave klizišta koje je u predjelu grada koji se zove Stari put uništilo desetak obiteljskih kuća. Šteta je na svu sreću samo materijalna, stradalih nije bilo jer su svi stanari na vrijeme uspjeli napustiti svoje domove.
Premijer je obišao mjesto klizišta, ali i prošao kroz sam grad kako bi se na samom terenu uvjerio u provođenje i djelotvornost mjera obrane od poplave.

Ovdje možete čuti izjavu, koju je u Hrvatskoj Kostajnici dao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković:
 

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>