Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan predstavio projekte pomoći učenicima s teškoćama u razvoju

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan predstavio projekte pomoći učenicima s teškoćama u razvoju

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 20. prosinca 2017. godine, u prostoru Osnove škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, na konferenciji za novinstvo, kojoj je nazočio i zamjenik župana Roman Rosavec, upoznao javnost s aktualnostima projekata osiguranja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

U školskoj 2017./18 provode se dva projekta: Projekt „Zajedno do obrazovanja“ koji je financiran većim dijelom sredstvima fondova EU te Projekt SMŽ kojeg Županija financira u 100% iznosu.
Projekt „Zajedno do obrazovanja“
Putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ aplicirali smo projekt pod nazivom „Zajedno do obrazovanja“
Projekt je ukupne vrijednosti: 11.416.053,60 kn, od čega bespovratna sredstva iznose: 9.817.806,10 kn (86%), dok sredstva prijavitelja iznose: 1.598.247,50 kn.
Projekt je zatim prijavljen na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, koji sufinancira 80% vlastitog učešća Prijavitelja, te je konačan iznos koji plaća Prijavitelj 319.649,50 kn.
Početni datum provedbe aktivnosti projektnih elemenata je rujan 2017. godine, dok je zaključni datum provedbe aktivnosti projektnih elemenata kolovoz 2021. godine, što ukupno iznosi 48 mjeseci.
Projekt se sastoji od sljedećih aktivnosti: pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi, promidžba i vidljivost
upravljanje projektom i administracija.
Ovaj projekt prijavitelj, Sisačko-moslavačka županija, provodi s partnerima, 20 škola s područja SMŽ. Osigurana je ciljana stručna podrška za 86 učenika.
Pored ovog projekta Županija u 100% iznosu vlastitim sredstvima financira troškove rada 9 pomoćnika u nastavi koji rade s 9 učenika.
 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>