Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Obljetnica zasjedanja Hrvatskog sabora u Glini

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Obljetnica zasjedanja Hrvatskog sabora u Glini

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 29. studenoga 2017. godine, kao izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, u Glini sudjelovao u programu obilježavanja vrijedne obljetnice, 280. godišnjice održavanja sjednice Hrvatskog sabora u Glini.

Kod spomen obilježja „Suze“ u središtu Gline položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je uslijedio obilazak povijesno važnih građevina u „Gradu hrvatske himne“: „Kapelnikove kuće“, pa zgrade u kojoj je boravio tadašnji pukovnik Josip Jelačić, te „Kuće himne“, u kojoj je „Lijepa naša“ prvi put izvedena.
U Hrvatskom domu župan je otvorio prigodnu izložbu o glinskoj povijesti, a u glinskoj je knjižnica dr. sc. Kristina Milković održala predavanje o povijesnoj sjednici Hrvatskog sabora u Glini.
Večer je završena koncertom HPD Slavulj iz Petrinje u velikoj dvorani Hrvatskog doma.

Ovdje možete poslušati izjavu, koju je u Glini dao župan Ivo Žinić:Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>