Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Bespovratna sredstva za projekt „Baština Zrinskih – Budućnost Banovine“

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Bespovratna sredstva za projekt „Baština Zrinskih – Budućnost Banovine“

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 5. listopada 2017. godine, u prostorijama Vlade Republike Hrvatske sudjelovao u svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Baština Zrinskih – Budućnost Banovine“.
Ukupna svota bespovratnih sredstava od 4 764 484 kune bit će upotrijebljena za financiranje potrebne dokumentacije za projekt „Baština Zrinskih – Budućnost Banovine“.

Projekt „Baština Zrinskih – Budućnost Banovine“ odnosi se na revitalizaciju kulturne baštine na području Sisačko-moslavačke županije u 4 pojedinačno zaštićena kulturna dobra: Stari grad Zrin, Kaštel Gvozdansko, Kompleks zgrada s visokom peći u Bešlincu – Rujevac i Ruševine crkve Sv. Marije Magdalene.
Integrirani program obuhvatit će izradu projektne i ostale dokumentacije, obnovu kulturnih dobara i stvaranje turističke ponude u svrhu učinkovitog upravljanja i korištenja kulturne baštine.
Kulturna dobra se odnose na graditeljske spomenike srednjeg i ranog novog vijeka a ovaj prostor najuže je povezan sa knezovima Zrinskim. Zrinski su stoljećima bili okosnica političkog, gospodarskog i kulturnog razvoja Hrvatske, ostavili su bogato povijesno i kulturno nasljeđe koje danas nije u zadovoljavajućem stanju.
Kao dio projekta revitalizacije Banovine Županija je osnovala ustanovu u kulturi „Interpretacijski centar baštine Banovine“.


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>