Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Popovačke mažoretkinje kod župana

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Popovačke mažoretkinje kod župana

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, u ponedjeljak, 10. srpnja 2017. godine, primio u Velikom kabinetu sjedišta Županije u Sisku izaslanstvo udruge „Popovačke mažoretkinje“. Izaslanstvo je predvodila predsjednica Udruge Martina Rešetar.

Udruga „Popovačke mažoretkinje“ djeluje od 2002. godine. Udruga je član Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH-a) i svjetske mažoret federacije (MWF).Trenutno broji 23 člana u 4 dobne skupine, dječja formacija-7 djevojčica, kadeti-15 među kojima je i jedan dječak, juniori-2 i jedna seniorka. Kroz ovih 15 godina koliko udruga djeluje natjecali su se unutar Lijepe naše, ali i izvan nje. Sudjelovali su na nekoliko europskih, ali i na svjetskom natjecanju. Djeca su imala priliku proputovati kroz različite države kao što su Poljska, Češka, Bosna i Hercegovina, Mađarska te Italija iz koje su se „Popovačke mažoretkinje“ nedavno vratile.
Na svakom treningu nastoje unaprijediti svoje vještine kako bi bile reprezentativne u svome Savezu. Sve to zahtjeva velika odricanja i brojna ulaganja, posebice novčana. Svu opremu i rekvizite potrebne za rad kao i putovanja te edukacije trenera financira udruga kako bi se smanjio teret roditeljima.
Ove godine ih još očekuje međunarodno natjecanje u Austriji, a 2018. godine kvalifikacije za europsko prvenstvo u Poljskoj, te svjetsko prvenstvo u Cape Townu (Južna Afrika) održati će se u Umagu i u Višnjanu.
Ove sezone „Popovačke mažoretkinje“ osvojile su 2 zlata, 5 srebra te 5 bronci.
 


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>