Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Svečanost primopredaje Doma za starije i nemoćne osobe Glina

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Svečanost primopredaje Doma za starije i nemoćne osobe Glina

Župan Ivo Žinić je sa državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom u srijedu, 5. srpnja 2017. godine, potpisao Zapisnik o primopredaji Doma za starije i nemoćne osobe Glina.

Na temelju Okvirnog sporazuma potpisanog između Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europa, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, te potpisanog Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za potprojekt rekonstrukcije i dogradnje, Dom za starije i nemoćne osobe u Glini zamišljen je kao trajno rješenje za stambeno zbrinjavanje osoba u statusu izbjeglica, povratnika i prognanika koji se trenutno nalaze u objektima organiziranog smještaja (Polikarpa, Prognaničko naselje Kovačevac, Dom Matija) te ostalih povratnika, koji zbog visoke životne dobi nisu sposobni za samostalan život.
Osnivač Doma za starije i nemoćne osobe u Glini je Sisačko-moslavačka županija, a Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je za izgradnju i opremanje Doma, kao i izbor korisnika.
Za rekonstrukciju i dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe u Glini utrošeno je gotovo 21,4 milijuna kuna i za opremanje 2,7 milijuna kuna. Stambeno će se zbrinuti 75 osoba koje nisu sposobne za samostalan život.

Ovdje možete poslušati prigodna obraćanja:

Župana Ive Žinića:Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Državnog tajnika Nikole Mažara:Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>