Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Nastupni posjet indijskog veleposlanika

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Nastupni posjet indijskog veleposlanika

U utorak, 13. lipnja 2017. godine, župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim izabranim zamjenikom Ivanom Celjakom, primio u nastupnom posjetu veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Sandeepa Kumara, u čijoj je pratnji bio savjetnik za gospodarska pitanja Mario Stančin.

Nakon radnog sastanka župan i veleposlanik su u Malom kabinetu zgrade Sisačko-moslavačke županije dali izjave novinarima.
Veleposlanik Kumar je rekao: „Najprije želim čestitati gospodinu županu koji je jako dobro rezimirao naš razgovor. Naveo je točno teme o kojima smo razgovarali. Želim ponoviti da iz naše perspektive, što je on također spomenuo, Hrvatska nije samo Zagreb, da želimo izaći u pokrajine, u županije, sresti se s lokalnim dužnosnicima, kako bismo vidjeli na koji način možemo graditi odnose između Indije i županija. Posebno se fokusiramo na gospodarske sadržaje. Kako je g. župan spomenuo razgovarali smo o čitavom spektru pitanja. Postoje područja koja smo prepoznali kao izazove, a tiču se zemljopisa, gospodarstva, poslovne kulture. Ali, sigurno je da ćemo se koncentrirati na srodnosti. U SMŽ vidimo te srodnosti u proizvodnji hrane, petrokemiji, keramici, industriji čelika, koja zahtijeva obnovu.
Mi ćemo okupiti naše poslovne ljude (indijske i hrvatske), da zajedno pronađu dugoročne vizije međusobnog poslovanja.
A, odvojeno od gospodarskih tema, razgovarali smo, kako je dobro primijetio g. župan, o kulturnom povezivanju, organizaciji indijskih događanja ovdje, dovođenje umjetničkih ansambala, prikazivanju indijskih filmova. I na kraju obratit ćemo pozornost na intenziviranje zanimanja u Hrvatskoj za yogu, ayurvedu, te kako možemo sve te veze okupiti i učvrstiti u značajno partnerstvo između Indije i Sisačko-moslavačke županije.“


Izjavu župana Ive Žinića možete poslušati ovdje:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>