Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Nova sterilizacija

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Nova sterilizacija

Župan Ivo Žinić je u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine, službeno predao na korištenje novi uređaj za sterilizaciju na Odjelu kirurgije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Obaveza svake bolničke ustanove je uspostava, konstantna kontrola i revizija sustava kvalitete u procesu sterilizacije materijala, kroz izradu operativnih procedura vezanih za rad u sterilizaciji i sa sterilnim materijalom, a sve u cilju kliničke učinkovitosti i osiguranja kvalitete sterilizacije i sustava sigurnosti.

Osiguravanje automatiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije kirurških instrumenata i ostalog materijala osnova je za usaglašavanje sa propisanim standardima i normama.
Nadalje, praćenje kvalitete standardiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala osigurano je praćenjem pomoću indikatora. Indikatori djeluju na tri razine; kemijskoj, biološkoj i kontroli fizikalnih parametara za procese čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala.
U novoopremljenom Odjelu sterilizacije instalirani su novi dekomati – uređaji za pranje i toplinsku dezinfekciju instrumenata i ostalog materijala. Također su instalirani novi autoklavi – aparati za parnu sterilizaciju. Rad novih autoklava u potpunosti je automatiziran i podržavan sa strane softwera „BELIMED V17-834“, kapaciteta su 8 sterililizacijskih jedinica i programirani su za cijeli niz sterilizacijskih programa: BDS test, LEAK test, odnosno test propusnosti, program za sterilizaciju na 121 o i 134 o. Autoklavi su povezani s računalima u kojim se ujedno pohranjuje i digitalna arhiva dijagrama sterilizacijskih procesa.

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>