Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Nova sterilizacija

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Nova sterilizacija

Župan Ivo Žinić je u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine, službeno predao na korištenje novi uređaj za sterilizaciju na Odjelu kirurgije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Obaveza svake bolničke ustanove je uspostava, konstantna kontrola i revizija sustava kvalitete u procesu sterilizacije materijala, kroz izradu operativnih procedura vezanih za rad u sterilizaciji i sa sterilnim materijalom, a sve u cilju kliničke učinkovitosti i osiguranja kvalitete sterilizacije i sustava sigurnosti.

Osiguravanje automatiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije kirurških instrumenata i ostalog materijala osnova je za usaglašavanje sa propisanim standardima i normama.
Nadalje, praćenje kvalitete standardiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala osigurano je praćenjem pomoću indikatora. Indikatori djeluju na tri razine; kemijskoj, biološkoj i kontroli fizikalnih parametara za procese čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala.
U novoopremljenom Odjelu sterilizacije instalirani su novi dekomati – uređaji za pranje i toplinsku dezinfekciju instrumenata i ostalog materijala. Također su instalirani novi autoklavi – aparati za parnu sterilizaciju. Rad novih autoklava u potpunosti je automatiziran i podržavan sa strane softwera „BELIMED V17-834“, kapaciteta su 8 sterililizacijskih jedinica i programirani su za cijeli niz sterilizacijskih programa: BDS test, LEAK test, odnosno test propusnosti, program za sterilizaciju na 121 o i 134 o. Autoklavi su povezani s računalima u kojim se ujedno pohranjuje i digitalna arhiva dijagrama sterilizacijskih procesa.

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>