Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan Ivo Žinić s državnim tajnikom Majdakom

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Župan Ivo Žinić s državnim tajnikom Majdakom

Na konferenciji za novinare, koja je u petak, 21. travnja 2017. godine, održana u sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku, župan Ivo Žinić je, uz nazočnost zamjenice župana Anite Sinjeri-Ibrišević, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom predstavio napore Županije i Vlade RH na oživljavanju i potpori lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ministarstvo poljoprivrede radi na novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, rekao je župan Ivo Žinić: „Na području Sisačko-moslavačke županije, nažalost, svjedoci smo kako je aktualni Zakon prouzročio mnoštvo problema, ali i kako su se po našoj ocjeni neke stvari nepravedno realizirale. Pojedina uzorna obiteljska poljoprivredna gospodarstva izgubila su površine u zakupu koje su obrađivala preko 10 godina zato što je Zakon, donesen 2013. godine, stavio u povoljniji položaj tvrtke, udaljene više od 100 km od zemljišta i koje nisu čak ni iz naše Županije, a ulazile su u posjed takvih naših parcela.
Pozdravljamo što novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu ponovno uključuje općine, ali i županije u raspisivanje natječaja za poljoprivredno zemljište u Republici Hrvatskoj.
Poljoprivreda je jedan od prioriteta naših županija, a Sisačko-moslavačka županija raznim mjerama podržava i još više će podržavati razvoj poljoprivrednih gospodarstava.
Prošle smo godine, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede g. Tugomirom Majdakom, podržali osnivanje dviju Proizvođačkih organizacija u poljoprivredi, od kojih se posebno jedna, Proizvođačka organizacija za žitarice Posavina i Moslavina, ovih dana odobrava kao prva Proizvođačka organizacija u sektoru ratarstva na području Republike Hrvatske. Uz pomoć naše Razvojne agencije SiMoRa priprema se dokumentacija za ovu Proizvođačku organizaciju za natječaj u sklopu EU fondova, kako bi realizacijom EU sredstava 30-tak naših najjačih ratara s područja Posavine i Moslavine bili još konkurentniji.
Na kraju pozdravljamo i plan Ministarstva poljoprivrede da u skorijem razdoblju donese po prvi puta i Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.“

Cijelu izjavu župana Ive Žinića možete poslušati ovdje:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>