Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan Ivo Žinić s državnim tajnikom Majdakom

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan Ivo Žinić s državnim tajnikom Majdakom

Na konferenciji za novinare, koja je u petak, 21. travnja 2017. godine, održana u sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku, župan Ivo Žinić je, uz nazočnost zamjenice župana Anite Sinjeri-Ibrišević, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom predstavio napore Županije i Vlade RH na oživljavanju i potpori lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ministarstvo poljoprivrede radi na novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, rekao je župan Ivo Žinić: „Na području Sisačko-moslavačke županije, nažalost, svjedoci smo kako je aktualni Zakon prouzročio mnoštvo problema, ali i kako su se po našoj ocjeni neke stvari nepravedno realizirale. Pojedina uzorna obiteljska poljoprivredna gospodarstva izgubila su površine u zakupu koje su obrađivala preko 10 godina zato što je Zakon, donesen 2013. godine, stavio u povoljniji položaj tvrtke, udaljene više od 100 km od zemljišta i koje nisu čak ni iz naše Županije, a ulazile su u posjed takvih naših parcela.
Pozdravljamo što novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu ponovno uključuje općine, ali i županije u raspisivanje natječaja za poljoprivredno zemljište u Republici Hrvatskoj.
Poljoprivreda je jedan od prioriteta naših županija, a Sisačko-moslavačka županija raznim mjerama podržava i još više će podržavati razvoj poljoprivrednih gospodarstava.
Prošle smo godine, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede g. Tugomirom Majdakom, podržali osnivanje dviju Proizvođačkih organizacija u poljoprivredi, od kojih se posebno jedna, Proizvođačka organizacija za žitarice Posavina i Moslavina, ovih dana odobrava kao prva Proizvođačka organizacija u sektoru ratarstva na području Republike Hrvatske. Uz pomoć naše Razvojne agencije SiMoRa priprema se dokumentacija za ovu Proizvođačku organizaciju za natječaj u sklopu EU fondova, kako bi realizacijom EU sredstava 30-tak naših najjačih ratara s područja Posavine i Moslavine bili još konkurentniji.
Na kraju pozdravljamo i plan Ministarstva poljoprivrede da u skorijem razdoblju donese po prvi puta i Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.“

Cijelu izjavu župana Ive Žinića možete poslušati ovdje:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>