Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan s udrugom Domovinska i iseljenička zajednica

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Župan s udrugom Domovinska i iseljenička zajednica

U Malom kabinetu sjedišta SMŽ u Sisku župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili stručni suradnici s područja gospodarstva, razvoja i planiranja, održao je u srijedu, 19. travnja 2017. godine, radni sastanak s predsjednikom udruge Domovinska i iseljenička zajednica Tomislavom Ostojićem i njegovim suradnicima.

Domovinska i iseljenička zajednica je neprofitabilna udruga, a osnovni cilj joj je povezati Hrvate diljem svijeta, podupirući gospodarski rast i kulturalne aktivnosti kako u zemlji tako i u inozemstvu. To obuhvaća pružanje pomoći u razvoju hrvatskih poslovnih projekata, potporu u unaprjeđenju  poslovanja u i izvan Hrvatske, pomoć u rješavanju papirologije i procedura – ono s čime su se naši iseljenici najviše mučili i na što su se najviše žalili, te pripremne aktivnosti za rješavanje mnogih drugih praktičnih pitanja.
Središnja tema radnog sastanka bila je ulaganje iseljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Župan Ivo Žinić je ovu prigodu iskoristio za predstavljanje komparativnih prednosti naše županije: blizina Zagreba uz daleko niže cijene radnih prostora, kvalificirana radna snaga, velike mogućnosti za razvoj gospodarskih djelatnosti, proizvodnje, poljoprivrede i turizma, dobra prometna povezanost s okruženjem, dobri uvjeti za intenziviranje prekogranične suradnje.
I ovaj je radni susret nastavak županovih napora za stvaranjem novih radnih mjesta i osiguravanjem uvjeta za ostanak mladih ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji, stvaranje novih, što brojnijih obitelji i samim time „pomlađivanja“ naše županije.

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>