Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan s udrugom Domovinska i iseljenička zajednica

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan s udrugom Domovinska i iseljenička zajednica

U Malom kabinetu sjedišta SMŽ u Sisku župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili stručni suradnici s područja gospodarstva, razvoja i planiranja, održao je u srijedu, 19. travnja 2017. godine, radni sastanak s predsjednikom udruge Domovinska i iseljenička zajednica Tomislavom Ostojićem i njegovim suradnicima.

Domovinska i iseljenička zajednica je neprofitabilna udruga, a osnovni cilj joj je povezati Hrvate diljem svijeta, podupirući gospodarski rast i kulturalne aktivnosti kako u zemlji tako i u inozemstvu. To obuhvaća pružanje pomoći u razvoju hrvatskih poslovnih projekata, potporu u unaprjeđenju  poslovanja u i izvan Hrvatske, pomoć u rješavanju papirologije i procedura – ono s čime su se naši iseljenici najviše mučili i na što su se najviše žalili, te pripremne aktivnosti za rješavanje mnogih drugih praktičnih pitanja.
Središnja tema radnog sastanka bila je ulaganje iseljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Župan Ivo Žinić je ovu prigodu iskoristio za predstavljanje komparativnih prednosti naše županije: blizina Zagreba uz daleko niže cijene radnih prostora, kvalificirana radna snaga, velike mogućnosti za razvoj gospodarskih djelatnosti, proizvodnje, poljoprivrede i turizma, dobra prometna povezanost s okruženjem, dobri uvjeti za intenziviranje prekogranične suradnje.
I ovaj je radni susret nastavak županovih napora za stvaranjem novih radnih mjesta i osiguravanjem uvjeta za ostanak mladih ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji, stvaranje novih, što brojnijih obitelji i samim time „pomlađivanja“ naše županije.

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>