Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan Ivo Žinić u obilasku lokacija vezanih uz zdravstvo

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan Ivo Žinić u obilasku lokacija vezanih uz zdravstvo

Cijelo prijepodne četvrtka, 20. travnja 2017. godine, župan Ivo Žinić proveo je u obilasku lokacija vezanih uz zdravstvo na području Grada Popovače.
Obilazak je župan počeo u Ravniku, gdje se nalazi objekt u vlasništvu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača.

Zbog povećanih potreba za zbrinjavanjem palijativnih bolesnika u SMŽ, a posebice na području Moslavine izrađen je idejni projekt za adaptaciju odjela palijativne skrbi u Ravniku. Slijedi izrada troškovnika i nakon što budu osigurana sredstva kreće se u adaptaciju.
Poslušajte izjavu župana Ive Žinića u Ravniku:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Nakon Ravnika župan se uputio prema središtu Popovače, gdje je smješten jedan od pet stanova kojima raspolaže Bolnica.
U stanu koji čeka nove stanare župan je izjavio ovo:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


Obilazak je završen u krugu bolnice, gdje je župan upoznat s radom novog uređaja za kolonoskopiju.
Vrijednost kolonoskop uređaja je 153 000 kuna. Nabavljen u veljači 2016. godine, a sredstva su osigurana iz dijela dobiti Agencije za lijekove i medicinske proizvode sukladno Odluci Vlade RH od 17. rujna 2015. Godine. Nabava kolonoskopa omogućila je povećanje broja dijagnostičkih postupaka koji se izvode u Bolnici čime se poboljšala kvaliteta i dostupnost pružanja zdravstvene zaštite na području županije. Dijagnostički postupak je važan zbog prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji je u porastu.
„Želimo zdravstvenu zaštitu stanovnika naše županije još poboljšati, posebice kroz dijagnostiku, gdje ranim otkrivanjem problema možemo puno toga napraviti. Cilj nam je da krenemo još više u prevenciju. Imat ćemo tako zdraviju populaciju, a krenut ćemo od najmlađih. Nastojat ćemo da naša sve malobrojnija nacija bude što zdravija i tako odgovoriti na izazove koji nas čekaju“, rekao je župan Ivo Žinić.
Ravnateljica Bolnice dr. Marina Kovač je zahvalila županu na potpori koju je dobila kad se kandidirala za ugovor Ministarstva zdravstva. Bolnica je taj ugovor dobila i 410 branitelja s područja Moslavine ovdje će obavljati preventivne programe.
Župan Ivo Žinić uručio je vozačima ključeve dvaju novih automobila, jednog sanitetskog i jednog osobnog vozila, ukupne vrijednosti oko pola milijuna kuna, a oba su vozila namijenjena poboljšanju kvalitete usluge NPB „Dr. Ivan Barbot“.

 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>