Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja tijekom zadnjih petnaestak godina, ove godine je Sisačko-moslavačka županija napokon uspjela organizirati osnivanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Na taj se način priključila onima koji su osnovali svoje zajednice koje djeluju pod okriljem Hrvatskog sabora kulture.

Zajednicu je osnovalo tridesetak udruga, a očekuje se da joj se tijekom vremena priključi većina udruga koje djeluju na području kulture.
Župan Ivo Žinić je s predsjednicom Zajednice Gordanom Šegović, uz nazočnost zamjenika župana Marina Piletića, u utorak, 18. travnja 2017. godine, potpisao ugovor u vrijednosti od 300 000 kuna.
Županija će ovaj način putem Zajednice poduprijeti rad svih udruga koje organiziraju županijske smotre i natjecanja koji su izlučna za državnu razinu, državne smotre i natjecanja koje budu organizirana u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i odlaske naših udruga na druge državne smotre i natjecanja, odlaske udruga na međunarodne smotre te druge programe i projekte.
Prije nekoliko dana objavljeni su i rezultati natječaja iz programa javnih potreba u kulturi kojim Županija s 1,4 milijuna kuna podupire 213 programa, projekata i manifestacija.
Kad se ovim sredstvima pribroje ona koja su predviđena za realizaciju prijavljenog projekta „Baština Zrinskih budućnost Banovine“ i sredstva osigurana za Interpretacijski centar baštine Banovine, Sisačko-moslavačka županija za područje kulture odvaja u 2017. godini gotovo 10 milijuna kuna, što je nekoliko puta više u odnosu na prošle godine.
Kao ekskluzivnu vijest župan Ivo Žinić je objavio kako će ove godine prvi put u našoj županiji biti održana državna smotra izvornog folklora.

Izjavu župana Ive Žinića ovdje možete poslušati u cijelosti:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>