Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja tijekom zadnjih petnaestak godina, ove godine je Sisačko-moslavačka županija napokon uspjela organizirati osnivanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Na taj se način priključila onima koji su osnovali svoje zajednice koje djeluju pod okriljem Hrvatskog sabora kulture.

Zajednicu je osnovalo tridesetak udruga, a očekuje se da joj se tijekom vremena priključi većina udruga koje djeluju na području kulture.
Župan Ivo Žinić je s predsjednicom Zajednice Gordanom Šegović, uz nazočnost zamjenika župana Marina Piletića, u utorak, 18. travnja 2017. godine, potpisao ugovor u vrijednosti od 300 000 kuna.
Županija će ovaj način putem Zajednice poduprijeti rad svih udruga koje organiziraju županijske smotre i natjecanja koji su izlučna za državnu razinu, državne smotre i natjecanja koje budu organizirana u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i odlaske naših udruga na druge državne smotre i natjecanja, odlaske udruga na međunarodne smotre te druge programe i projekte.
Prije nekoliko dana objavljeni su i rezultati natječaja iz programa javnih potreba u kulturi kojim Županija s 1,4 milijuna kuna podupire 213 programa, projekata i manifestacija.
Kad se ovim sredstvima pribroje ona koja su predviđena za realizaciju prijavljenog projekta „Baština Zrinskih budućnost Banovine“ i sredstva osigurana za Interpretacijski centar baštine Banovine, Sisačko-moslavačka županija za područje kulture odvaja u 2017. godini gotovo 10 milijuna kuna, što je nekoliko puta više u odnosu na prošle godine.
Kao ekskluzivnu vijest župan Ivo Žinić je objavio kako će ove godine prvi put u našoj županiji biti održana državna smotra izvornog folklora.

Izjavu župana Ive Žinića ovdje možete poslušati u cijelosti:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>