Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Župan u Dumačama: Vi ste zaslužili da Vam ove kuće budu darovane!

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Župan u Dumačama: Vi ste zaslužili da Vam ove kuće budu darovane!

U Dumačama, naselju pokraj grada Petrinje, dana 14. travnja 2017. godine, održana je svečanost uručenja ključeva korisnicima novoizgrađenog naselja „Dumače“. Riječ je o naselju koje je izgrađeno u sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Dodjelom obiteljskih kuća u državnom vlasništvu, ukupno će se stambeno zbrinuti 41 obitelj sa 196 članova obitelji.
Korisnici novoizgrađenog naselja „Dumače“, Hrvati su sa Kosova koji su uslijed ratnih događaja protjerani sa svojih ognjišta. Godine 1999. napuštaju svoja sela, Letnicu, Vranokole i Šašare i dolaze u Republiku Hrvatsku te pronalaze smještaj na području općine Voćin, Đulovac te u tadašnjem montažnom prognaničkom naselju „Dumače“, sagrađenom na mjestu novoizgrađenih obiteljskih kuća koje su ovom svečanom prigodom dodijeljene korisnicima.
U izgradnju naselja „Dumače“ utrošeno je gotovo 17.2 milijuna kuna od čega je 10,6 milijuna kuna utrošeno za izgradnju 41 obiteljske kuće te 6,6 milijuna kuna za izgradnju objekata infrastrukture naselja.
Uz domaćina, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara, događaju su prisustvovali te se prisutnima obratili, ministar državne imovine Goran Marić, župan Ivo Žinić, uz kojega je bila i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, monsinjor Vlado Košić, sisački biskup, te don Paško Glasnović, župnik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori.
U svom je obraćanju župan Ivo Žinić s radošću konstatirao kako je nakon punih 17 godina došao kraj agoniji: „Dogodilo se konačno ono što se moralo dogoditi. I naš ministar Goran Marić, prvi put kada je došao u naselje Malu Goricu, tada kao nositelj liste u 6. izbornoj jedinici obećao je, zajedno smo obećali, da će učiniti sve da naše Letničane, naše Hrvate s Kosova, uselimo u njihove kuće. Da je tome tako svjedoči njegov prvi posjet kad je,kao ministar državne imovine, dao izjavu: Do 1. svibnja bit ćete u svojim kućama! Zahvaljujem i ministru Goranu Mariću i državnom tajniku Nikoli Mažaru i svima onima koji su dugih 17 godina radili da imamo prekrasno naselje i da vam danas možemo svečano uručiti ključeve kako bi uselili u nove, moderne, čvrste i stabilne kuće. Ono što želim, za što ću se i osobno založiti, ali molim i ministra i Vladu, da vam ove kuće budu darovane. Već sada radimo na izmjeni zakona da do kraja godine ove kuću budu vama darovane. To će biti najveći dar koji hrvatska država mora dati, vi ste to zaslužili i to je bilo obećanje prvog hrvatskog predsjednika i tadašnje Vlade. Na sadašnjem vodstvu je da to ispuni.“

Cijeli govor župana Ive Žinića u Dumačama poslušajte ovdje:

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>