Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Sedam škola iz SMŽ u projektima energetske učinkovitosti

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Sedam škola iz SMŽ u projektima energetske učinkovitosti

Na konferenciji za novinstvo, koja je u petak, 17. ožujka 2017. godine, održana u Velikom kabinetu zgrade SMŽ u Sisku, zamjenik župana Marin Piletić je predstavio javnosti učinak Sisačko-moslavačke županije u pripremi projekata energetske učinkovitosti: „Sisačko-moslavačka županija i u 2017. godini nastavlja s onim što smo postigli u 2016. godini, a to je da smo jedna od vodećih županija po povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Prošlu smo godinu završili na prvom mjestu s 471 milijunom kuna ugovorenih sredstava. Nastavljamo istim tempom i zato me raduje da možemo objaviti kako smo mi, kao županija, zajedno s našom razvojnom agencijom SI-MO-RA-om, u suradnji sa sedam osnovnih škola pripremili i prijavili sedam projekata energetske učinkovitosti na natječaj Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 35,4 milijuna kuna. Prijavljene su osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, Vladimira Nazora iz Topuskog, OŠ Novska, OŠ Gvozd, OŠ Sunja, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i OŠ Glina.
Prve rezultate očekujemo već u svibnju. Očekujemo, obzirom na dobru pripremljenost da će velika većina projekata, ako ne i svi, proći i da ćemo ova sredstva ugovoriti u 2017. godini, te da možemo krenuti s realizacijom.“
Nazočnim su se novinarima, uz zamjenika župana, obratili i predstavnik projektanta, direktor tvrtke Planetaris Natko Bilić i, u ime svih ravnatelja, ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević.


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>