Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Sedam škola iz SMŽ u projektima energetske učinkovitosti

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Sedam škola iz SMŽ u projektima energetske učinkovitosti

Na konferenciji za novinstvo, koja je u petak, 17. ožujka 2017. godine, održana u Velikom kabinetu zgrade SMŽ u Sisku, zamjenik župana Marin Piletić je predstavio javnosti učinak Sisačko-moslavačke županije u pripremi projekata energetske učinkovitosti: „Sisačko-moslavačka županija i u 2017. godini nastavlja s onim što smo postigli u 2016. godini, a to je da smo jedna od vodećih županija po povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Prošlu smo godinu završili na prvom mjestu s 471 milijunom kuna ugovorenih sredstava. Nastavljamo istim tempom i zato me raduje da možemo objaviti kako smo mi, kao županija, zajedno s našom razvojnom agencijom SI-MO-RA-om, u suradnji sa sedam osnovnih škola pripremili i prijavili sedam projekata energetske učinkovitosti na natječaj Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 35,4 milijuna kuna. Prijavljene su osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, Vladimira Nazora iz Topuskog, OŠ Novska, OŠ Gvozd, OŠ Sunja, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i OŠ Glina.
Prve rezultate očekujemo već u svibnju. Očekujemo, obzirom na dobru pripremljenost da će velika većina projekata, ako ne i svi, proći i da ćemo ova sredstva ugovoriti u 2017. godini, te da možemo krenuti s realizacijom.“
Nazočnim su se novinarima, uz zamjenika župana, obratili i predstavnik projektanta, direktor tvrtke Planetaris Natko Bilić i, u ime svih ravnatelja, ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević.


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>