Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Mikroskop za Osnovnu školu Komarevo

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Mikroskop za Osnovnu školu Komarevo

Svečanosti koja je održana u Osnovnoj školi Komarevo u petak, 17. ožujka 2017. godine, nazočio je i župan Ivo Žinić.

Udruga ratnih veterana 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata-Gradski ogranak Sisak-Temeljni ogranak „Mato Barić“ Komarevo i sisački ogranak Udruge Hrvatski domobran, organizirali su u povodu 26. obljetnice izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na sisačku bojišnicu znanstveno-edukativni skup „Priča o mikroskopiji: kako steći nove spoznaje pogledom kroz objektiv“. Prije početka skupa u prostoru Državnog arhiva u Sisku, sudionici i organizatori su učenicima Osnovne škole Komarevo darovali svjetlosni mikroskop.
Župan je podsjetio na povezanost znanosti i obrambenih napora Republike Hrvatske: „Jedan vrlo zanimljiv događaj iz Domovinskog rata. Oružje, koje je ovdje bilo zaplijenjeno, neprijatelj je ostavio neupotrebljivo, a struka je učinila da se to oružje vrlo brzo upotrijebi. Hrvatska je u to vrijeme bila pod embargom, nije mogla nabaviti kvalitetno oružje, pa su upotrijebili plemeniti plin argon iz Željezarinog mikroskopa i stavili ga u te amortizere i time ih osposobili.
Komarevo, kao simbol obrane u Domovinskom ratu, doista zaslužuje ovakvu pažnju. Danas ljudi, koji se bave znanošću, pokušavaju pomoći ovom kraju, ovoj školi. I darovanje ovog mikroskopa sigurno će pomoći da učenici ove škole mogu razvijati svoje sposobnosti. Došao sam ovdje kako bih pozdravio, zahvalio na ovoj donaciji, a na neki način i uputio čestitku svim braniteljima koji su ovdje prisutni i zahvalu za sve što su učinili. To je nešto čega se uvijek moramo sjetiti, jer da nije bilo branitelja ni mi danas ne bi bili u ovoj školi. Hvala svima i želim da se i ubuduće nađemo na ovakvim mjestima, ne samo u Komarevu, nego diljem obrambene crte koja je bila u Domovinskom ratu.“


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>