Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Mikroskop za Osnovnu školu Komarevo

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

Mikroskop za Osnovnu školu Komarevo

Svečanosti koja je održana u Osnovnoj školi Komarevo u petak, 17. ožujka 2017. godine, nazočio je i župan Ivo Žinić.

Udruga ratnih veterana 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata-Gradski ogranak Sisak-Temeljni ogranak „Mato Barić“ Komarevo i sisački ogranak Udruge Hrvatski domobran, organizirali su u povodu 26. obljetnice izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na sisačku bojišnicu znanstveno-edukativni skup „Priča o mikroskopiji: kako steći nove spoznaje pogledom kroz objektiv“. Prije početka skupa u prostoru Državnog arhiva u Sisku, sudionici i organizatori su učenicima Osnovne škole Komarevo darovali svjetlosni mikroskop.
Župan je podsjetio na povezanost znanosti i obrambenih napora Republike Hrvatske: „Jedan vrlo zanimljiv događaj iz Domovinskog rata. Oružje, koje je ovdje bilo zaplijenjeno, neprijatelj je ostavio neupotrebljivo, a struka je učinila da se to oružje vrlo brzo upotrijebi. Hrvatska je u to vrijeme bila pod embargom, nije mogla nabaviti kvalitetno oružje, pa su upotrijebili plemeniti plin argon iz Željezarinog mikroskopa i stavili ga u te amortizere i time ih osposobili.
Komarevo, kao simbol obrane u Domovinskom ratu, doista zaslužuje ovakvu pažnju. Danas ljudi, koji se bave znanošću, pokušavaju pomoći ovom kraju, ovoj školi. I darovanje ovog mikroskopa sigurno će pomoći da učenici ove škole mogu razvijati svoje sposobnosti. Došao sam ovdje kako bih pozdravio, zahvalio na ovoj donaciji, a na neki način i uputio čestitku svim braniteljima koji su ovdje prisutni i zahvalu za sve što su učinili. To je nešto čega se uvijek moramo sjetiti, jer da nije bilo branitelja ni mi danas ne bi bili u ovoj školi. Hvala svima i želim da se i ubuduće nađemo na ovakvim mjestima, ne samo u Komarevu, nego diljem obrambene crte koja je bila u Domovinskom ratu.“


 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ,
Župan
ANITA SINJERI-IBRIŠEVIĆ,
Zamjenica župana
MARIN PILETIĆ,
Zamjenik župana
BOGDAN RKMAN
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>