Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti 11. godišnjak Gradskog muzeja Sisak

Sisačko-moslavačka županija

Sisak
+C

11. godišnjak Gradskog muzeja Sisak

U prostoru Gradskog muzeja Sisak predstavljen je u četvrtak, 3. ožujka 2016. godine, 11. broj Godišnjaka Gradskog muzeja Sisak. Godišnjak Gradskog muzeja Sisak sadržajno je vezan za znanstvene, stručne i pregledne tekstove stručnih djelatnika Muzeja.

Primarno predstavlja rezultate njihova rada i istraživanja u obradi arheološke, povijesne, povijesno-umjetničke i etnološke građe. Osim stručnih djelatnika Muzeja, u Godišnjak su objavljeni i stručni i znanstveni radovi vanjskih suradnika koji obrađuju povijesnu i kulturno-umjetničku baštinu Siska i okolice.
Predstavljanju ove vrijedne publikacije nazočila je i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević: „zadovoljstvo je da Godišnjak ponovno izlazi, jer je područje grada Siska i naše županije područje s izuzetno bogatom kulturom, poviješću, umjetnošću i tradicijom. Sve to treba staviti na jedno mjesto, kako bi ljudi koji su zainteresirani za ta područja imali to gdje i pročitati.“ Na ovaj način potičemo i zainteresiranost građanstva za ove teme, dodala je zamjenica župana, pa tako i onih kojima to možda i nije primarni interes. Trebamo biti ponosni na svoju povijest, trebamo je čuvati i što dalje i šire predstaviti javnosti.
 

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>