Vi ste ovdje: Home Najave i objave Arhiva objava i vijesti Županija dodijelila i 25 novih studentskih stipendija [VIDEO]

Sisačko-moslavačka županija

Sisak booked.net
-6...-1° C

Županija dodijelila i 25 novih studentskih stipendija [VIDEO]

kliknite za fotogalerijuNa prigodnoj svečanosti održanoj u sjedištu Županije u Sisku u ponedjeljak, 28. studenoga, 25 studenta dobilo je ugovore o stipendiranju. Ugovore su, uz iskrene čestitke i dobre želje, mladićima i djevojkama uručili zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić, ujedno i predsjednik povjerenstva za dodjelu stipendija, te pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport prof. Ivan Lovreković.
I ove godine stipendijama se potiču studenti na fakultetima deficitarnih studija i zanimanja, kao što su građevinarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, medicina, farmacija i prirodoslovne znanosti, pedagogija i strani jezici, te jedan student na umjetničkoj akademiji.

Andrija Rudić je, uz ostalo, naglasio kako Županija, unatoč krizi, ni ove godine nije smanjila ni broj ni iznose studentskih stipendija. Sredstva za studentske stipendije i druge oblike potpora učenicima i studentima, izdvajaju se iz izvornih proračunskih sredstava.

U razdoblju od 2005. godine do danas, u brojne potpore za školovanje mladih ljudi (učeničke i studentske stipendije, sufinanciranje troškova stanovanja u učeničkim domovima, prijevoza i td.) iz županijskog je proračuna uloženo 23,7 milijuna kuna.

Za deficitarne studije svake se godine dodjeljuje 25 stipendija (700 kuna mjesečno). Studentima se također sufinancira 50 posto troška prijevoza željeznicom na relaciji Sisak – Zagreb – Sisak. U proteklih šest godina u studentske stipendije uloženo je 5,2 milijuna kuna.

Trenutačno je 1948 korisnika neke od navedenih potpora, a kroz sustav je "prošlo" već više od 3000 učenika i studenata.

 

Osnovne informacije

Sisačko-moslavačka županija

  • S. i A. Radića 36, Sisak (karta)
  • Tel: +385(0)44-550-111 / Fax: +385(0)44-524-158
  • Email: info@smz.hr / Web:www.smz.hr
  • OIB: 82215698659

Dužnosnici

IVO ŽINIĆ, dipl.ing.arh.
Župan


doc. dr. sc. ROMAN ROSAVEC
Zamjenik župana


IVAN CELJAK, mag. iur.
Zamjenik župana


mr. sc. DUŠAN BJELAJAC, dr. med.
Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Kutak za posjetitelje

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Stranice Sisačko-moslavačke županije optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera iznad verzije 9, Firefoxa 33, Chrome 38 i sl. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 7 ili 8 svakako nadogradite svoj preglednik.
Na ovom mjestu možete pronaći i ostale kvalitetne besplatne programe koji štede vaše dragocjeno vrijeme i novac poput antivirusnih, office i sl. aplikacija. Puno korisnih stvari na jednom mjestu. više >>