• 044 500 330

Poziv za prijavu na Izbor „Vinska kraljica Sisačko-moslavačke županije 2017./2018.“

Vinska kraljica može biti djevojka između 18 i 28 godina, hrvatska državljanka, koja je na dan nominacije neudata. Vinska kraljica i Prva pratilja, koja u slučaju spriječenosti zamjenjuje Vinsku kraljicu, biraju se na vrijeme od godinu dana.

Vinska kraljica je promicateljica Sisačko - moslavačke županije posebno njenog vinogradarstva i vinarstva i svojom osobnošću simbolizira županijsku vinsku kulturu s ciljem širenja kruga ljubitelja, potrošača i prijatelja vina i vinorodnog područja Sisačko-moslavačke županije.

Vinska kraljica ima zadaću promovirati županijska vina na najvažnijim vinarskim manifestacijama u Hrvatskoj i svijetu, prema zahtjevu nositelja projekta.

Postupak izbora:

Nakon prijave kandidatkinje se javno osobno predstavljaju što se ocjenjuje.

Zatim slijedi predstavljanja koje se sastoji od :

- pismene provjere znanja ( 10 pitanja )
- usmene provjere ( 3 pitanja članova Ocjenjivačkog suda )
- praktični dio (poznavanje vina i jela Sisačko-moslavačke županije sa serviranjem i sljubljivanjem, tradicija vinogradarstva i vinarstva kao i običaja Sisačko-moslavačke županije, opća kultura)

Proglašenje Vinske kraljice s krunidbom biti će na dan otvaranja manifestacije «Voloderske jeseni» u Voloderu.

Prijavu za Izbor možete preuzeti ovdje, a treba ju dostaviti poštom na adresu: Sisačko-moslavačka-županija , Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, S. i A. Radića 36, 44000 Sisak ili elektroničkom poštom na:   . Prijave se primaju do 31. kolovoza 2017. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona 550-215, Tihana Likarević ili elektroničkom poštom na: .
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd